Oppvekstsjef

Vil du være med å utvikle oppvekstkommunen Kvæfjord?

Oppvekstsjefen er en del av administrasjonssjefens ledergruppe og deltar aktivt i kommunens strategiske arbeid, med hovedansvar for områdene barnehage, grunnskole, skolefritidsordning, kulturskole, barnevern, folkebibliotek, flyktningebosetting, NAV-kontor, ulike kultur- og fritidstiltak og de andre formål og oppgaver som er tillagt sektoren. Oppvekstsjefen er også kommunens skolefaglig ansvarlige iht opplæringsloven.

Vår kultur- og oppvekstsjef gjennom mange år ble i 2017 pensjonist.  Gjennom en organisasjons- og lederutviklingsprosess besluttet vi å endre litt på organisasjonen og oppgavene knyttet til stillingen og skal nå rekruttere ny oppvekstsjef.

Som oppvekstsjef i Kvæfjord får du en spennende stilling med bredt fag- og ledelsesområde.

Arbeidsområdene omfatter:

• Overordnet og helhetlig ledelse og utvikling av kommunens oppveksttjenester.
  • Samarbeid og samhandling om barn og unges oppvekst og utvikling på tvers av kommunens tjenesteområder.
  • Oppvekstsjefen skal sørge for at oppvekstsektoren driftes i henhold til planer, budsjett, vedtak og nasjonale føringer, utarbeide planer, utarbeide saker til administrativ og politisk behandling og iverksette beslutninger.
  • Du må vise gjennomføringskraft og styringsevne opp mot vedtatte mål og rammer og i samsvar med kommunens definerte adferds- og lederkrav.
  • Du vil få overordnet fag-, personal- og økonomiansvar for de enhetene og fagområdene som er tillagt sektoren.
  • Vi ønsker at du skal være en god veileder for organisasjonen samt håndtere de myndighetsoppgavene som er tillagt området.
  • For å nå våre mål er vi opptatt av å rekruttere en leder som vil bidra til utvikling av kommunen i et helhetsperspektiv og som evner å få til samhandling på tvers av kommunens tjenesteområder, med andre offentlige aktører og med lokalsamfunnet.

• Relevant utdanning fra høgskole/universitet
  • Tilfredsstille kravet i opplæringsloven om skolefaglig kompetanse
  • Tilleggsutdanning i ledelse er en fordel
  • Relevant ledererfaring fra oppvekstsektoren
  • Kunne vise til gode resultater som leder
  • Gode evner til samarbeid og samhandling
  • Gode norskkunnskaper, med god muntlig og skriftlige fremstillingsevne

Egenskaper:

Vi søker etter en oppvekstsjef som er tydelig og samlende i sitt lederskap og som har god kjennskap til og forståelse for kommunal forvaltning. Du må være fremtidsrettet og være i stand til å skape motivasjon, engasjement og god samhandling i egen organisasjon for utvikling.

For stillingene gjelder:

Tilsetting skjer på de vilkår som framgår av gjeldende lov, reglement og tariffavtale. Aktuelle søkere kan bli kalt inn til intervju. Ved tilsetting vil det, i tillegg til formelle kvalifikasjoner og relevant erfaring, bli lagt avgjørende vekt på personlig egnethet for den aktuelle stillingen.

Tilsetting vil ventelig skje så raskt som mulig etter at søknadsfristen er utløpt, men tilsettingsprosessen vil kunne strekke seg helt frem til skolestart, dersom det er behov for det. Det er 6 måneders prøvetid. Det trekkes 2 % av brutto lønn til gunstig pensjonsordning.

Helseattest av i form av TUB- og MRSA-skjema, samt politiattest i tråd med opplæringslovens § 10-9 må framlegges før tiltredelse.

Vi ber om at søkere, i tillegg til CV og øvrig informasjon, presenterer seg selv gjennom en sammenhengende søknadstekst på i alle fall en halv A4-side. Referanser, minimum to, bes oppgitt i søknaden.

Nærmere opplysninger om stillingen kan du få av administrasjonssjef Merete Hessen på tlf: 770 23000 / mobil: 958 37 181 eller personalsjef Alf-Børre Knudsen på tlf: 770 23000.

Søknadsfrist er satt til:   18.03.18.

Søknad må sendes elektronisk via søknadsskjema her:  https://www.jobbnorge.no/ledige-stillinger/stilling/148116