Kvæfjordkaka-Norges nasjonalkake

     

Kvæfjordkaka ble i 2002 kåret til Norges nasjonalkake av Nitimens lyttere. Kanskje ikke så rart at den også omtales som 'verdens beste'. Kvæfjordkaka fikk 69 prosent av stemmene i NRK Nitimens store kakekåring.

 

Kvæfjordkakas venner har som målsetting å "arbeide spesielt for kulturbasert næringsutvikling med utgangspunkt i natur og kulturlandskap, jordbruk, havbruk og matkultur, historie og bærekraftig byggeskikk. Målet er å bidra naturlige fortrinn".

Ola Bremens har laget sang om Kvæfjordkaka.

Kvæfjordkakas høye beskytter, Lars Andreas Larsen har sagt: «Ikkje bære e Kvæfjordkaka vanvettig go,  men Kvæfjord markere sæ vanvettig bra som et distrikt med stor verdiskaping. Potedes, jordbær og Kvæfjordkaka! Nu må stortengspolitikeran våkne og finne ut at det e i distriktan ting skapes - og ikkje længer fettsuge dem. Sagt med andre ord blir mitt budskap: Kvæfjordkaka er ikke bare Norges nasjonalkake. Den er et symbol på distriktene som Norges nasjonalressurs, og den er et symbol på kvalitet basert på egne produkter og tradisjoner. Folk som bor i Kvæfjord og andre distriktskommuner, må være bevisst sin egen betydning i ei tid hvor andre idealer står i fokus. Bygdesamfunnene må se sine muligheter og samarbeide om å utnytte dem. Utfordringen for politikere på alle nivå er å tilrettelegge best mulig for at lokal fantasi kan blomstre. Da må det skapes alternativ til dagens «fettsuging» av ressurser, kunnskap og erfaring fra bygdene.»

 

 

Utskrift E-post

Logo

Følg oss på

Telefonnummer

  • Legesenteret tlf. 770 23400
  • Legesenteret etter kontortid 770 93600
  • Servicekontoret tlf. 770 23000
  • Alarmtlf. for barn og unge - tlf. 116 111
  • Beredskapstelefon vei, vann og avløp: 975 26 000

Kvæfjord kommune, Bygdeveien 26, 9475 Borkenes | Telefon: 77 02 30 00 | Telefaks: 77 02 30 01
E-post: postmottak@kvafjord.kommune.no
 
Ansvarlig redaktør: Administrasjonssjef Merete Hessen. Feil meldes til webmaster.