borkenes

Boklansering på Fårebygget

Anne SembAnne Semb trakk fulle hus igjen på Fårebygget torsdags ettermiddag. Det var lansering av boka «Nordnorske barnesanger», ei bok med kjente og ukjente «barne»sanger som hun har samlet og laget fargerike bilder til. Dette er en sangskatt som burde finnes i alle hjem. Her er det sanger til enhver anledning og med stor variasjon i tema. Sang er viktig, sier Anne og forteller at sangteksten kan være et godt utgangspunkt for dialog og refleksjon med barn og ungdom rundt de forskjellige temaene. Her finner en også noter og besifring til alle sangene. De fargerike bildene i boka gjør det ekstra interessant å bla i den. Boka er rett og slett en nytelse for sjela.  
032

Lokale ungdommer fremførte flere av sangene i boka sammen med Anne ved piano. Det var både triste, muntre og rørende sanger, bl.a.; Fargerik skolevei; Maria Går; Sommerfuggel i vinterland; Kjære far; Tom snart ti. Vakkert fremført av alle sangerne.

 

 

På bildet f.v: Htee mo Klo Moo, Hennie Mathea Lund, Carina Elise Sandvik Hamlott og Nora Fagerli Edvinsen.

 

 

Arnulf Meyer 1Arnulf Meyer sang «Sangen til Kvæfjord mannskor». Arnulf har vært sanger siden han var 16 år. Han forteller at Eva Gregussen og Asbjørn Edvardsen, som har laget teksten og melodien, var viktige inspiratorer for hans egen del og for resten av musikklivet i Kvæfjord.

 

 20170615 200635

Originalene til bokas bilder var utstilt i galleriet, og skapte en nydelig ramme rundt det hele. Det manglet mange bilder på veggen etterhvert som folk kjøpte med seg disse skattene hjem.

 

Puppeluppesnupp

Blant sanger i boka finnes «Puppeluppesnupp», en sang som Kvæfjærdingen Adrian Johansen nylig har laget. Se: https://www.youtube.com/watch?v=gJ3q7hJ4uL8

 

 

Her finner du mere informasjon om boka: https://www.utenforallfarvei.no/books/nordnorske-barnesanger

Utskrift E-post

Logo

Følg oss på

Telefonnummer

  • Legesenteret tlf. 770 23400
  • Legesenteret etter kontortid 770 93600
  • Servicekontoret tlf. 770 23000
  • Alarmtlf. for barn og unge - tlf. 116 111
  • Beredskapstelefon vei, vann og avløp: 975 26 000

Kvæfjord kommune, Bygdeveien 26, 9475 Borkenes | Telefon: 77 02 30 00 | Telefaks: 77 02 30 01
E-post: postmottak@kvafjord.kommune.no
 
Ansvarlig redaktør: Administrasjonssjef Merete Hessen. Feil meldes til webmaster.